Back to Business


Utsikt ifrån skrivbordet, tyvärr blev bilden lite suddig genom fönstret


Utsikt över Göteborg och Älvsborgsbron långt bort i bakgrunden. Taget ifrån
kontorets takterass

Tillbaka på jobbet igen efter en lugn helg. Skönt att det bara är en vecka till sen börjar semestern!

Brödbak



Helgens brödbak blev en Ninas aprikoslimpa som jag hittade på min favoritsida http://www.nlife.se/ av kostrådgivaren Nina Ahlm. Allt jag bakar är i stort sett ifrån hennes sida, då hon har recept på både mat, bröd och kakor som både är goda men framför allt nyttiga! Jag har redan provsmakat limpan med lite Lätta Yoghurt på och den är jättgod, så den kommer att få följa med mig som mellanmål till jobbet flera dagar den här veckan!

Ninas aprikoslimpa utan jäst

Ett gott och nyttigt bröd som bakas på bikarbonat i stället för jäst.

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl naturell lätt yoghurt
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och oljan. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler. (http://www.nlife.se/2006/01/aprikoslimpa.html)

Everybody got their something



I dag är det bakdag! Skulle ha bakat redan igår hade jag tänkt, men vet inte vad som hände men plötsligt var klockan halv sex och dagen hade redan försvunnit utan att jag hade hunnit handla ingredienser, diska undan i köket eller förbereda för något bak. Därför blev det bak idag istället. Bästa musiken när man bakar är Nikka Costa's Every Body Got Their Something. Har även hunnit med några cd-skivor ur ljudboken En lek med eld av Peter Robinson. Jag brukar egentligen mest lyssna på ljudböcker när jag kör timmslånga sträckor men har även kommit på att de är rätt bra att lyssna på när man plockar iordning hemma, lagar mat eller diskar. Vad det blev för något bakat idag, ja det får ni se senare....

After Work



Fredagskvällen var helt ägnad åt njutning av mat och dryck på Delirium Café på Kronhusgatan 2 B här i Göteborg. Åt röding med kräftstjärtar och kantarellrisotto med Acor Steam Beer till. Helt underbart gott! Efteråt blev det en Cappuchino med whisky till. Delirium har stans största utbut av både öl och whisky, definitivt värt ett besök för den som gillar det.

Innan Delirium, var vi inne på Göteborgs Choklad och Karamellfabrik och köpte oss en påse med mörkchoklad och kaffesmakspraliner. Underbart gått till kaffet efter maten. Dit kommer det definitivt bli fler besök för min del då de både hade hemmalagade chokladbräck med fyllning och gigantiska chokladbollar i ett 10-tal smaker. Mums!

Dagens citat

Varför är det så få tjejer som spelar punk?
- Vi har hur många bra kvinnliga artister som helst, men många är solo. Punk är mer att man gömmer sig bakom ett band. Kvinnor kanske inte har det behovet, utan är tillräckligt starka för att stå på scen själva. Jag vet faktiskt inte, generellt så finns det inte många punkband i Sverige.
Nikola Sarcevic (Millencolin), GP 2008-06-26


Eco Bags



Eco-trenden är ju riktigt stor nu. Jag gillar verkligen tanken med att allt ska vara naturligt, det vi äter och mycket av det vi använder oss av varje dag. Ett sätt att spara på miljön är att använda mindre engångsplastpåsar, och jag har nu införskaffat två strycken tygpåsar istället. Den vita är i från Indiska där 10 kr av priset gick till Peace Trust som jobbar för kvinnor och barns rättigheter samt miljön i Indien. Den svarta fick jag med senaste nummret av toppHälsa, som för övrigt är en väldigt bra tidning med många träning- och hälsotips. Man önskar ju dock att det var ekologisktbommul i dessa två, vilket jag knappast tror att det är men men en bra forsättning på den nya naturliga livsstilen i alla fall.

Hur seg får en bok bli innan man ska ge upp?



Jag har börjat på en ny bok, Marian Keyes's Å andra sidan. Jag har gillar hennes tidigare böcker och tyckt de har varit lättlästa, speciellt Sista chansen som jag till och med läste om och kommer förmodligen läsa igen! Men den här är inte alls som de andra. Början är jätteseg, det händer inget speciellt mer än att en övre medelålderspappa lämnar sin fru för en yngre sekreterare och man undrar om det verkligen kan hända något spännande på de närmsta sidorna. Att börja varje kapitel som ett email gör också att berättandet flyter på trögt. Jag har läst fram till sidan 47 nu, viket inte är mycket på två veckor, jag får väl ge den en chans till och hoppas på att den blir bättre innan jag ger och upp helt....

Sommarmusik

Så nu är sommarens musik beställd ifrån www.cdon.com

Det blev skivor för en 500-lapp den här gången också men då fick jag lite blandat smått och gott på sex stycken skivor och en pocketbok. Billigt, bra och enkelt!

Vad det blev får ni se när paketet landar i brevlådan.. ;)

The way to happiness is;


 

Keep your heart free from hate, your mind from worry.
Live simply, give much. Fill your life with love.
Do as you would be done by.
(Buddha)


Midsommar packning



Håller på att packa för fullt inför midsommarhelgen. På midsommarafton blir det en grön skjortklänning ifrån VeroModa. Tyvärr blir det lite kallt med endast tights till, eftersom vi ska sitta ute hela kvällen. Som tur hann jag snabbt in på H&M på lunchen och hittade ett par tighta svarta jeans som det får bli till istället.

På söndag är det 60-årsfest och då blir det den nya blågråa kjolen ifrån Ratz & Co i Skövde.

Nu hoppas vi på uppehåll och fint väder!!

Sena kvällar..



Att läsa en stund innan man somnar är ju som bekant ett bra sätt att varva ner och bli trött på. Efter att alltid ha somnat till tv:n, vilket jag vet inte är bra eftersom hjärnan inte kopplar av då, testade jag att läsa böcker istället. Vilket är helt toppen! Jag har aldrig riktigt gillat att läsa innan eftersom jag har haft svårt att hitta böcker som jag verkligen fastnar för och tycker om. Det har dock blivit ett antal på senare tid efter att jag upptäckte Camilla Läckberg, Marie Ljungstedt och Anna Jansson som skriver lättlästa och underhållande deckarare.

Dock är det lite jobbigt när man är mitt inne i boken och man inte kan lägga den ifrån sig, då är det lätt hänt att kvällen blir någon timme eller två senare än vad man tänkt sig. Jag är precis i slutet av Camilla Läckbergs Tyskungen, och eftersom jag är hemma sjuk idag är risken stor att den blir utläst och att jag måste försöka hitta en ny bok tills ikväll...

the rest of...

the soundtrack of my life..

The Ark - In Lust We Trust: We Are The Ark är väl den mest klassiska skivan eftersom det är den första och jag fastnade direkt för it take's a fool to remain sane. Och detta har blivit ett favoritband att se live ända sedan första gången jag såg dem på en lite bar i Vara november 2000. Detta album tar mig dock tillbaka till Hultsfred hösten 2002.


Queens At The Stone Age - Songs For The Deaf: Inspirerad av Placebo's taste in musik, och de blev också en mina favoriter då jag hörde en livekonsert med dem på radion under en joggingtur en ljummen och varm sommarkväll hemma i byn för ett nu antal år sedan. Detta brukar egentligen var min städmusik, men funkar också bra att hoppa runt till när det finns lite energi över.  


Killers - Hot Fuss: Det tog ett par lyssningar på Somebody Told Me tills jag insåg att detta är ju klockrent min musik. Har varit och är fortfarande härlig förfestparty.


Avspänning - Träning för kropp och själ: Tyvärr har även denna skiva blivit flitigt spelad det senaste året på grund av långvarig stress. Är dock ett utmärkt sätt att varva ner och koppla av till innan man ska sova. Nästa steg kommer bli en skiva med Sova Gott Yoga.




Green Day - American Idiot: Måste dock erkänna att det finns ett få antal brända skivor i min samling. Det bästa och mest spela är Green Day. Ett helt komplett album med 13 låtar, varav inte en enda dålig eller tråkig sång. Och en av de bättre konserterna jag sett, Roskilde 2005!


I mp3:n som alltid finns med på mina promenader finns bland annat Pink och Gossip för powerwalks samt Maria Mena för lugna kvällspromenader.


The Soundtrack Of My Life



Har städat idag, och då finns det gott om tid att lyssna igenom sin skivsamling. Här kommer en liten sneaky peep at the soundtrack of my life....



Mark Owen - Green Man: Den gröna skivan med en tavla målad till varje låttext i boken. Pojkbands-favoriten som släppte soloalbum, kanske inte helt creedit att ha i samlingen men däremot en personlig mys-skiva med inspirerande och tänkvärda texter som följt med mig sedan jag var fjorton.


Placebo - Without You I'm Nothing: Från en liten söt pojkbandspojke till en annan liten dock inte så pojkaktig man. Absoluta favoritalbumet utan att kunna säga varför. Love it's like a flower it has to grow och kärleken har växt. Den bara fanns där efter ett impulsköp i London och kommer alltid finnas där.


John Fogerty - Centerfield: Detta är kanske den allra första musikupplevelsen. Två år och dansade redan då till Rock and Roll Girls. Nu är John Fogerty och Creedence Clearwater Revival standard en varm och skön sommarkväll på altanen.


Trash Palace - Positions: Albumet som står lite gömt längst upp, längst in i hörnet av cd-hyllan. Ett härligt sexigt samarbete mellan den fransk producenten Dimitri Tikovoi och ett antal sköna röster. Klubben som oanonserat spelar på mörka klubbar i Europas städer, and only in your dreams will you find the password that will gain you entry into the Trash Palace.


David Bowie: Det finns mycket bra med denna musikkonstnär. Denna samling The Best of David Bowie 1969/1974 är utmärkt att spela högt och skråla med till under en lång bilfärd eller bara dansa runt till ensam i lägenheten,


Unbelievable Truth - Almost Here: Jag var ett tag inne i en brittpop period med Oasis, Blur, Radiohead och alla de andra. Favoriterna som höll i sig blev dock de något lugnare Unbelievable Truth och Cast. Här Unbelievable med Andy Yorke, Radiohead's Thom Yorkes lillebror.


Christina Aguilera - Stripped: Snygg, sexig och en otrolig röst. Ett nästan helt komplett album med hela 20 stycken sånger.


Beth Orton - Daybreaker: Min gå till sängs och sova musik. Bästa skivan att somna till. Hörde den första gången i Hultsfred...


To be continued...


Welcome to My Closet



Skulle ju ha städat lägenheten igår, vilket behövs just nu för att livet ska bli lite skönare. Men nej, det blev en slappardag framför datorn och tv:n istället...


I dag fick dock min garderob slasch "hemmaarkiv" ett litet uppsving. När man bor på 36 kvadrat är det lätt och mycket bara  slängs in i garderoben för tillfällig förvaring. Men icke, nu ska den förbli ren och fin, så jag hittar vad jag behöver alla stressiga mornar. Jag vet ungefär vad jag har i min garderob men har ändå en förmåga att glöma bort det som inte finns rakt framför ögonen på mig. Därför hänger alltid jobbarkläderna rakt fram och vardagskläderna i sidohyllan eller i lådorna.

Bling blinget, eller det kanske inte är mycket till bling bling egentligen, men smyckerna har fått sin egen hedershylla under The Kill´s Alison Mosshart.


Välkommen till min nya blogg!


Hello my lovelies!!

Jag har skaffat mig en ny hobby, att blogga!

Eftersom jag alltid har min mobil med kamera med mig kommer detta att bli my life through a lens, som den som vill kan följa day by day.

Enjoy!


RSS 2.0