Stickat; trend eller terapi





Jag såg ett inslag på tv för ett tag sedan om att stickning kan vara ett bra sätt för att lösa problem på. Stickat är ju det senaste modet i vinter, och visst är det både snyggt och skönt att ha på sig. Även att sticka själv har blivit mer och mer populärt. När man sitter och stickar glömmer man oftast bort jobb och annat tråkigt och börjar fokusera på själva stickningen. När man väl lärt sig börjar man tänka på annat. Det funkar faktiskt jättebra som avkoppling, och ja kanske som problemlösare också. Vad tror ni det här ska bli, kan ju avslöja att det är ett av vinterns hetaste modeplagg, men mer avslöjar jag inte förrens det är klart!


Jag säger bara...

var sak tar sin tid.

Hallelujah

Skön norsk stämsång av Lind, Nilsen, Fuentes och Holm.
Själv är jag väldigt förtjust i Alejandro Fuentes röst och Kurt Nilsen så klart.
Ni som inte hört Nilsen än borde verkligen göra det!


Hallelujah

Alejandro Fuentes - Sail Away

Kurt Nilsen - Rise to the occasion

Trevlig söndag!

Äkta pepparkakor

Jag provläste boken Äkta vara: guide till oförfalskad mat av Mats-Eric Nilssonadlibris.com. Visserligen visste jag redan innan att den mat vi köper, speciellt färdiga kakor innehåller mycket tillsatser och konserveringsmedel för att hålla sig kanske inte bättre men framför allt längre. Men det här stycket fick mig ändå att tänka till än en gång:

"En del tillsatser - konserverings- och antioxidationsmedel - syftar förstås till att öka produkternas hållbarhet. Så att de ska hålla längre i ditt kylskåp och skafferi, men i huvudsak för att kunna exponeras så lång tid som möjligt på butikshyllan. Det är ju därför pepparkakorna du köper i december kan ätas även nästa jul. Det är dock knappast någon konsument som begärt denna extrema shelf life, livslängd på hyllan. Vem har förresten kommit på att vi genom så stora inköp som möjligt ska överföra en del av butikernas lager till det egna hemmet?"




Därför är jag ännu mer glad och stolt över att mina pepparkakor är äkta Annas pepparkakor och ingenting annat! Och jag tror nog att jag har köpt mina sista färdiga kakor från butik....

My winterland

Det är mitten av november och inte första advent än men den första snön har ändå kommit. I Göteborg är det kallt och det ligger lite vitt på marken och i gräset. Hemma på landet två timmar nordöst om Göteborg är det ännu kallare och snön ligger kvar på marken. Julkänslorna har redan funnits ett tag men nu känns det att även vintern är på väg. Får bara hoppas att det håller i sig! I dag har i alla fall pepparkakorna blivit utbakade.


Hemmagjorda pepparkakor



I helgen har vi gjort pepparkaksdeg och eftersom degen ska stå i kylen några dagar fryser vi in den för att baka ut kakorna nästa helg. Det bästa med hemmagjord pepparkaksdeg är nog ändå själva degen, så himla gott! Dessutom har julpyntslådan åkt fram, tänkte det skulle bli några tomtar och ljusstakar i år.

Mormors pepparkaksdeg
3,5 dl Farin
½ msk Bikarbonat
2,5 tsk Ingefära
2,5 tsk Kanel
2,5 tsk Nejlikor
2 dl Sirap
2,5 hg Smör
2 dl Grädde
1 kg Vetemjöl



Life as an orange

Jag var bara tvungen att dela med mig av de här bilderna jag fick på mailen igår med rubriken "Något för den händige". Visst är de roliga! Är det så här apelsinerna känner sig i stundande juletid må tro?
(alla bilder kommer ifrån den här sidan http://photobucket.com/)


 





"En äkta vän..

...står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt."

Arnold Glasow

Det hänger i luften



I Göteborg regnar det alltid, sägs det. Och det är delvis sant för så här ser det ut rätt ofta utanför fönstret. Några minuter senare kommer ett störtregn som slår mot rutorna men som bara varar i några minuter. Efter regn kommer ju solsken och det stämmer ännu mer in på Götet. I ena stunden ösregnar det och en timme senare skiner solen! Nu är det dock november, och tyvärr är det rätt mörkt och regnigt för jämnan. I dag fick vi, trots ovädret, några få solglimtar.

Jag säger bara...

THE KILLERS!!!

Grym spelning igår på EMA

EMA

Vad härligt det är att känna sig nöjd med dagen. Jag har varit duktigt och tränat hela veckan så ikväll blir det tvkväll med gott samvete!

MTV European Music Awards 2008 går av stapeln i kväll i Liverpool och sänds kl 21 på MTV. Årets host är Katie Perry.

För er som har samvete att dega i soffan och inte hittat till denna sida är, är http://www.tv.nu/ ett bra tips för att få en överblick över dagens tablå.

Somewhere...

"There is a pleasure in the pathless woods;
There is a rapture on the lonely shore;
There is society, where none intrudes,
by the deep sea, and music in its roar:
I love not man the less, but Nature more..."
Lord Byron


Into the Wild Theme - Somewhere over the rainbow

If you want something in life, reach out and grap it!
Alexander Supertramp

Happiness is only real when shered
Christopher McCandless


Alla Helgonas Dag

Idag är det Alla Helgonas Dag och vi har nog alla någon att tänka på idag. Jag hade tänkt skriva något om denna högtid men fick ett sådan fint mail av en medarbetare igår på jobbet så jag väljer att dela med mig av det istället.

"Idag är det de dödas fest, äppelfesten och Allhelgona enligt gammal nordisk tradition (Samhain - Novemberafton) Det keltiska nyåret. Samhain uttalas "soo-ween" och sägs betyda "summers end".

Man trodde att gränsen mellan vår värld och de dödas värld var som tunnast under denna tid.

En tid för reflektion, tillbakablickar och förståelse. Det är en tid för att minnas våra förfäder och de som gått före oss. Tänd ett ljus för dina kära som inte finns hos dig längre och minns saker du åstadkommit under det gångna året. " (Johanna Arvidsson, 2008-10-31) 

Själv bor jag så långt bort ifrån de kyrkogårdar där mina kära far- och morföräldrar ligger, så jag väljer att tända mitt ljus hemma i längheten istället.



Trevlig helg
 


RSS 2.0