The Soundtrack Of My Life



Har städat idag, och då finns det gott om tid att lyssna igenom sin skivsamling. Här kommer en liten sneaky peep at the soundtrack of my life....



Mark Owen - Green Man: Den gröna skivan med en tavla målad till varje låttext i boken. Pojkbands-favoriten som släppte soloalbum, kanske inte helt creedit att ha i samlingen men däremot en personlig mys-skiva med inspirerande och tänkvärda texter som följt med mig sedan jag var fjorton.


Placebo - Without You I'm Nothing: Från en liten söt pojkbandspojke till en annan liten dock inte så pojkaktig man. Absoluta favoritalbumet utan att kunna säga varför. Love it's like a flower it has to grow och kärleken har växt. Den bara fanns där efter ett impulsköp i London och kommer alltid finnas där.


John Fogerty - Centerfield: Detta är kanske den allra första musikupplevelsen. Två år och dansade redan då till Rock and Roll Girls. Nu är John Fogerty och Creedence Clearwater Revival standard en varm och skön sommarkväll på altanen.


Trash Palace - Positions: Albumet som står lite gömt längst upp, längst in i hörnet av cd-hyllan. Ett härligt sexigt samarbete mellan den fransk producenten Dimitri Tikovoi och ett antal sköna röster. Klubben som oanonserat spelar på mörka klubbar i Europas städer, and only in your dreams will you find the password that will gain you entry into the Trash Palace.


David Bowie: Det finns mycket bra med denna musikkonstnär. Denna samling The Best of David Bowie 1969/1974 är utmärkt att spela högt och skråla med till under en lång bilfärd eller bara dansa runt till ensam i lägenheten,


Unbelievable Truth - Almost Here: Jag var ett tag inne i en brittpop period med Oasis, Blur, Radiohead och alla de andra. Favoriterna som höll i sig blev dock de något lugnare Unbelievable Truth och Cast. Här Unbelievable med Andy Yorke, Radiohead's Thom Yorkes lillebror.


Christina Aguilera - Stripped: Snygg, sexig och en otrolig röst. Ett nästan helt komplett album med hela 20 stycken sånger.


Beth Orton - Daybreaker: Min gå till sängs och sova musik. Bästa skivan att somna till. Hörde den första gången i Hultsfred...


To be continued...


Kommentarer
Postat av: Ewa

Vi måste ta några sådana sköna altankvällar nu i sommar! När pappa fått i sig några kalla och drar igång creedence :) jag lägger in hans cd samling i deras dator nu så han kan blanda och bränna egna skivor. Lite att lyssna på när han glider i cabben! :)

2008-07-07 @ 17:40:05
URL: http://evva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0