Trevlig helg!

För den som befinner sig i Göteborg och vill läsa mer om Chokladkalaset kan gå in på deras hemsida

http://www.chokladkalaset.se/

Trevlig helg!

Brrrr...

...nu är det kallt i Göteborg! Jag har hört ryktas om att det har snöat i Mölndal och snön har redan fallit i sydöstra Sverige. Det känns mer som om det vore första advent i helgen istället för Alla Helgona. I dag är det dag innan helgdag och det betyder halvdag på jobbet! Så i eftermiddag, efter ett träningspass, blir det mys. Tror jag ska plocka i ordning i lägenheten, tända lite ljus, äta något gott och se en film. Jag kan dock inte bestämma mig för vilken film jag ska se, men...



...jag har länge tänkt se Into the Wild, skriven och regisserad av Sean Penn. Filmen bygger på en sann berättelse om Christopher McCandless som efter att ha slutat skolan, skänker bort alla sina besparingar till välgörenhet, klipper sina bankkort och drar iväg ut i Alaskas vildmark. Anledningen till varför jag inte har sett den än är för att jag vet hur den slutar, och det känns som det är en film som samtidigt som den är underbar kan vara lite jobbig att se. Någon annan som har sett den?


Chokladkalas



I helgen är det chokladkalas på Göteborgs Stadsmuseum! Härligt, för den som älskar choklad kan man få en historisk rundvandring i chokladens tecken, ställa frågor till chokladakademien, köpa och provsmaka praliner samt lära sig mer om choklad, sockerrör, kaffe och mycket mycket mera. Dessutom har dom en muffinstävling, vilket känns väldigt amerikanskt, men hade varit roligt att vara med på som en kul grej. Nästa år kanske...

Har jag inte möjlighet att gå i helgen, kanske det blir ett eget litet chokladkalas. För det är ju inte så svårt att ordna för den som älskar choklad!

"...det närmaste

någon svensk har kommit Stephen King."




Så står det på framsidan av Johanna Hildebrant's bok Fördömd. Och visst är den läskig. Ibland fick jag lägga ifrån mig boken då den blev obehaglig att läsa. Men den är bra, en jättebra thriller att läsa i höstmörkret om man är trött på de vanliga lättlästa deckarna som är så förutsägbara att man läser dem endast som underhållning för att få veta om man har rätt eller inte. Detta är ingen deckare, men visst finns det ett lik med i boken. Dock inget färskt lik, utan ett som är över 1000 år gammalt. Detta är en bok som håller en fast från första sidan och inte släpper taget, man vill fortsätta läsa trots mörka demoner och besatta huvudrollsinnehavare. Har du något religiös ängel eller demon som vakar över dig?


Favorit just nu



Brett Andersons
senaste skiva Wilderness är en favorit just nu. En skiva med endast lugna finstämda låtar. Den ena låten går in i den andra så man vet inte riktigt vart dom börjar och slutar. Perfekt att ha i bakgrunden eller bara luta sig tillbaka i soffan och lyssa på. Jag gillar unika och personliga röster, och Brett röst är helt underbar på den här skivan, kan inte alls förknippas med Suede's gamla hits.

"we sat under London skies on a perfect June dag,
I touched her hand and whispered her name,
and all of the birds flew by and the clouds blew away...

these are the thought that take me to a different place,
these are the words that take me to a different place"

Och där är precis vart jag skulle vilja vara just nu, på en bänkt i en grön park i ett soligt London!

Är du en Lohas?


Ekologiskt, rättvisemärkt, global hållbarhet, miljömedveten, hälsomedveten orden är många och det är en trend. Dock en bra trend tycker jag om det betyder att folk blir mer medvetna om vår miljö på ett bra och förhoppningsvis långvarit sätt. Jag vill att den mat jag äter är ren från kemikalier och tillsatser. Jag vill att min paprika och mitt äpple inte är något annat är en paprika och ett äpple. Smaka vad det smaka vill och kosta vad det kosta vill. Dock blir jag lite skeptisk när något blir jättepopulärt av många och när ekologisk mat blir trendig. För hur hållbart blir det, hur ekologiskt är egentligen alla ekologiska produkter? Världen går ju runt på att folk handlar och att folk tjänar pengar.


Enligt fredagens Göteborgs Metro betyder Lohas Lifestyles Of Helth and Sustainability och är en konsumentgrupp som fokuserar på hälsa, miljö, personlig utveckling, hållbar livsstil och social rättvisa. Ett begrepp som har funnits i USA sedan 80-talet. En Lohans gillar att shoppa men bryr sig mer om miljön och vill veta var produkten är producerad samt satsar på en dyrare kvalitetsprodukt som är miljömässigt hållbarare än en billigare masstillverkad produkt. En Lohas ser dessutom positivt på framtiden och vill vara med och skapa en hållbar civilisation. (Metro, Göteborg, 2008-10-24)


Är du en Lohas? Är jag en Lohas? Nja kanske. Man kanske inte behöver kalla sig för en Lohas för att tro på en hållbar civilisation och en mer miljövänligare värld att leva i, men det kan ju inspirera.


Ett gott ord inför helgen


även denna bild är ifrån Danmark

step by step

Katastrof!! Nu inser jag hur lite jag rör på mig, 10 000 steg är många steg att hinna med att gå när man åker spårvagn till jobbet och sitter vid datorn 8 timmar om dagen. En vanlig dag utan träning går jag inte ens häften, knapp 5 000 steg blir det och inte ens det!

Jag har varit väldigt stressad en period, och för att må bättre försökte jag att ta en promenad på minst 30 min i stort sett varje dag. Detta hjälpte, motion är ett av de bästa sätten att dämpa eller förebygga stress. Nu har jag mått bra ett tag och då har det inte blivit några promenad alls i stort sett. Jättedumt så klart! Men börjar jag räkna stegen ska jag förhoppningsvis bättra mig och ta en promenad de dagar jag inte tränar. Det är ju helt underbart egentligen, bara man kommer igång!

Och slarvar jag igen, kommer mitt straff bli att börja gå uppför trapporna till 7:vån varje dag. Tror ni jag lyckas?!


Vore det så här fint varje dag, skulle jag gärna gå ut!


Summer's gone

Sommaren var kort kändes det som, men fyra veckors semester går fort! Här kommer några guldkorn som får summera sommaren som var.


Konsert med bla Elin Sigvardsson och Magnus Carlsson på Gränsöslott i Västervik


Bild ifrån Gränsö Slott


Bilder ifrån västervik




Liseberg är givet att ägna en dag åt om man bor i Göteborg.
Detta gjordes på en av sommarens varmaste dagar. Svettigt!


Sommarkonsert med Thåström och Kent på Slottsskogsvallen


Shopping av bla nya bandkarsdekorationer


Sist men inte minst blev det ju en del brödbak och sommarfika så klart.
Här med mormors tekoppar


Rosa hela månaden lång



Oktober går i rosa då Rosabandet's kampanj pågår under hela månaden. Det märkes på spårvagnen i onsdags då Metro's tidning var tryckt på rosa papper.

De små Mavala naglacken har blivit en favorit då de finns i flera färger och kostar endast 39 kr styck. Billigt och bra så man kan byta färg ofta! Inne på Åhlens City hade de nu kampanj med många rosa färger och lite billigare priser. Där köpte jag även var sitt Rosaband till mig, min syster och min mamma.

Kampanjen går ut på att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Läs mer på deras hemsida www.rosabandet.se

skynda långsamt!

Ett gott ord ifrån Danmark till alla som stressar för mycket i vardagen!


RSS 2.0