Brödbak



Helgens brödbak blev en Ninas aprikoslimpa som jag hittade på min favoritsida http://www.nlife.se/ av kostrådgivaren Nina Ahlm. Allt jag bakar är i stort sett ifrån hennes sida, då hon har recept på både mat, bröd och kakor som både är goda men framför allt nyttiga! Jag har redan provsmakat limpan med lite Lätta Yoghurt på och den är jättgod, så den kommer att få följa med mig som mellanmål till jobbet flera dagar den här veckan!

Ninas aprikoslimpa utan jäst

Ett gott och nyttigt bröd som bakas på bikarbonat i stället för jäst.

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl naturell lätt yoghurt
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och oljan. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler. (http://www.nlife.se/2006/01/aprikoslimpa.html)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0