Bokmässa


Det var bokmässa i helgen, och vi var där under hela söndagen, prick kl 9 gick vi in och började med en kopp gott kaffe i Värmlandsmontern. Vi hade förväntat oss mycket folk, trängsel, köer, värmeslag, vätskebrist och onda fötter men allt flöt på hur smidigt som helst. Visst var det mycket folk, men inte så att det störde. Vi köade inte speciellt mycket, lite till maten, i några bokkassor men aldrig till toaletten. Under söndagen ingick seminarierna i entrépriset, så vi flydde mässmontrarna och gick upp på plan 2 ett par gånger till de lugna föreläsningssalarna och hälsorummen.


Ett par böcker blev ju köpta så klart, går inte att undvika utan det blev i alla fall så många man orkar släpa runt på.





Lite suddig bild, men den är tagen på Camilla Läckbergs seminarie om "Mera mord i Fjällbacka". Senare fick jag även den nya boken Sjöjungfrun signerad. Camilla har blivit lite av en favorit för mig, hennes böcker har dock varit lite ojämna. Några har varit väldigt bra, medan andra har varit mindre bra. Jag beundrar dock henne som författare, att gå in i sitt skapande och enbart skriva böckerna för sin egen del under en tid. Sen när böckerna är klara, ser hon dem som produkter färdiga för lansering och marknadsföring. Hon höll även sitt seminarie själv, utan någon moderator vilket är vanligast. Jag gillar dessa (affärs)kvinnor!




Massan hade även ett par fotoutställningar

Det sista på hela bokmässan blev ett seminarie av Helena Nyblom om hennes bok "Supermat". En bok jag kan rekommendera, med ett antal kapitel om några av våra vanligast och bästa basvaror och födoämnen vi kan äta. Till exempel är det bra att äta frukt och grönsaker i regnbågens alla färger och några bitar mörk choklad ett par gånger i veckan (se tidigare blogginlägg).


(bilden är tagen ifrån www.adlibris.com)

Är man intresserad av böcker och kultur är bokmässan väl värd att besöka.
Jag kommer definitivt komma tillbaka fler år!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0