Jättegott långpannebröd
I helgen blev det brödbak igen. Ett jätteenkelt och gott långpannebröd med fulkornsvetemjöl och rågsikt.
Receptet är upplagt av ros på matklubben.se
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1/2 dl solrosfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl fullkorn
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37 grader.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Skär rutor med en mjölad kniv, för att varje ruta ska jäsa upp.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt svalna på galler och skär sedan brödet i rutor.
Kommentarer
Postat av: Johanna Larsen
Får man smaka i helgen:)?
Trackback