Chokladtryffel
Helgens första julgodis är klart. Grundreceptet är Systrarna Eisenmans muskovadotryffel som är taget från www.recept.nu. Det roliga med tryffel, förutom att det är så enkelt och gott, är att man kan smaksätta de lite som man själv vill. Det viktigaste för att få god tryffel är dock vilken sorts choklad och socker man använder.
Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
ca 20 bitar
175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
0,75 dl mörkt muskovadosocker
2 msk smör
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka grädde, smör och socker. Häll det över chokladen och låt stå några minuter utan att röra. Blanda sedan allt tills chokladen har smält. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur och sedan i kylskåp. Skär upp och vänd i kakao. Förvara dem kallt. Njut!
Kommentarer
Trackback