Chokladtryffel



Helgens första julgodis är klart. Grundreceptet är Systrarna Eisenmans muskovadotryffel som är taget från www.recept.nu. Det roliga med tryffel, förutom att det är så enkelt och gott, är att man kan smaksätta de lite som man själv vill. Det viktigaste för att få god tryffel är dock vilken sorts choklad och socker man använder.

Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
ca 20 bitar

175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
0,75 dl mörkt muskovadosocker
2 msk smör

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka grädde, smör och socker. Häll det över chokladen och låt stå några minuter utan att röra. Blanda sedan allt tills chokladen har smält. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur och sedan i kylskåp. Skär upp och vänd i kakao. Förvara dem kallt. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0